Onderhoud Tippmann 98

Uit paintballwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Het onderhoud van de Tippmann 98 hangt enigszins af van de manier waarop je met de marker om gaat. Normaal gesproken is het verstandig om hem eens per 2 á 3 keer spelen uit elkaar te halen, schoon te maken en door te smeren. Als je echter een breaker hebt gehad, of weet dat je bijvoorbeeld zand in je marker hebt gekregen tijdens het spelen is het aan te raden je maker na het spelen open te maken en schoon te maken.

o-ringen

Wat betreft de o-ringen, deze hoef je pas te vervangen als je marker gaat lekken (dus niet elke keer). Afhankelijk van de plek van de lek moet je dan één of meerdere O-ringen vervangen. De levensduur van o-ringen hangt sterk af van de plek. Zo kan de o-ring in je powertube wel jaren mee gaan terwijl je o-ring aan je fles al na enkele malen gebruiken kan verslijten.

onderhoud

front en rear bolt

Als je je marker een poos niet gebruikt hoef je hem ook niet te onderhouden, je marker is gemaakt van aluminium en zal op enkele schroefjes na niet gaan roesten.


Als je zelf de marker uit elkaar haalt om door te smeren is het belangrijk om de front, rear en sleuf waar deze beide in liggen door te smeren (zie plaatje voor rear en front bolt). Zelf doe ik dit door olie in de sleuf te druppelen, als je de bolt vervolgens enkele malen heen en weer haalt smeert het zich mooi uit over het oppervlak.


Voor een video over hoe je, je Tippmann 98 moet onderhouden zie hieronder: The media player is loading...