Response trigger inbouwen

Uit paintballwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik heb gisteren een Tippmann 98C Platinum Series open gehad en wat foto's gemaakt om het een en het ander te verduidelijken. Voor de Tippmann 98 en 98c werkt het het zelfde, alleen moet je de power tube dan wel vervangen (zie extra stappen).


Conclusie: Power tube hoef je niet te vervangen (deze is namelijk al verbeterd bij de platinum serie).

Ik heb een aantal detail foto's toegevoegd waarin duidelijk wordt waar je wat moet doen. Volg de instructie van de handleiding:

Videovoorbeeld

The media player is loading...

Uitleg met plaatjes

Hoe te handelen

  • Stap 1*) Zorg dat er geen druk meer op je marker staat.
Knock out plate binnen
Knock out plate buiten


  • Stap 2) Verwijder je de knock out plate zoals aangegeven op foto "Knock out plate binnen" (binnenzijde, hier druk uitoefenen) en "Knock out plate buiten".

De bestaande powertube laten zitten. Voor platinum series: Deze power tube is zo gemaakt dat gasdichte afsluiting mogelijk is. De binnenkant van de marker (Receiver Right) is voorzien van een O-ring om weglekken van gas te voorkomen. Daar zitten ook de 2 aansluitingen voor de cyclone feed en de Response Trigger. Zie foto "Binnenkant marker" en afbeelding "Exploded view".

Binnenkant marker
Exploded view


  • Stap 3,4 en 5 overslaan want de powertube hoeft niet vervangen te worden (voor modellen voor de platinum serie zie extra stappen).


  • Stap 6*)Om de response trigger te verbinden met de powertube moet je een schroefje losdraaien. Plaats hierna de response trigger kit zoals aangegeven in de plaatjes "Eindresultaat binnen" en "Eindresultaat buiten".

(*) Let wel bij stap 1 en stap 6 heb je te maken met alleen left rear van de reciever (linker achterkant van de marker en kun je het voorste deel laten zitten bij platinum series).


Extra stappen

Power tube schroeven
Power tube open
  • Stap 3) Haal de schroeven die de powertube vast houden los (zie "Power tube schroeven"). Als je vervolgens de front en rear bolt loshaalt kun je de powertube uit je marker halen (het kan zijn dat dit wat stroef gaat).


  • Stap 4) Haal de "Velocity screw" en de "gas leiding" los (zie "Power tube open"). Als dit gelukt is moet je het metalen mechanisme uit de powertube drukken (kan wat stroef gaan). Om deze vervolgens weer in de bijgeleverde powertube te zetten. Het kan even lastig zijn het metalen mechanisme goed gedraaid in de powertube te krijgen. Als dit is gelukt kun je de velocity screw er weer in draaien.
  • Stap 5) Als het goed is zit er bij het pakketje een kleine verpakking Loctite, smeer dit op het schroefdraad van de gasleiding en draai deze vervolgens vast in de powertube. Hierna kun je de powertube weer in je marker zetten en de Power tube schroeven weer op hun plaats zetten.


Eindresultaat

Eindresultaat binnen
Eindresultaat buiten

Als de response trigger ingebouwd is moet het er zo uit zien als op de foto's "Eindresultaat binnen" en "Eindresultaat buiten"